teochsympati

Inget nytt under solen!
Den gassande solen vägrar hårdnackat att ta paus och livet pågår i vad som mest känns som ett flimrande värmetöcken.
En Midsommar har redan passerat. Nu swishar dagar och veckor snabbt förbi. Full fart rakt mot semestern. Hemester blir det, förstås, till största delen i alla fall. Men förhoppningsvis även någon lite längre svemestertur. Kanske söderut, denna gång. Miljöombyte förnöjer. Om inte annat, så är det ju så skönt att komma hem igen.
I alla fall om man är en sådan inbiten stugsittare som jag själv.  
Några kortare utflykter, av skiftande slag, har det fortsatt att bli på helgerna. Till en exotisk turkosblå lagun - eller ja, ett ovanligt vackert gammalt gruvhål, då. Till en prunkande trädgård - eller rättare sagt flera trädgårdar och odlingar av olika slag, fast belägna på en och samma plats. Till en gammal anrik bruksmiljö med en fläkt från det förra sekelskiftet. Alltsammans upplevt i den skiraste av grönska och med försommarsolig svensk landsbygd som fond. I högsta grad svårslaget.
Hemma blir det inte mycket gjort. Inomhusprojekten får anstå till semestern. Trädgården hålls nödtorftigt i schack - och min nyinköpta batteridrivna trimmer gör jobbet. Mer eller mindre. Jag håller bara i handtaget och guidar den lite. Min bästa kompis är den, numera, och gör underverk med min, visserligen lilla, men ack så gropiga och svårforcerade, gräsmatta.
Fantastiskt! Tycker i alla fall den som i decennier bekämpat grässtråna med mekanisk handkraft.
Nu ska sommarledighet och roadtrip planeras. Lite skrämmande känns det allt. Vågar man verkligen ge sig iväg lite längre bort? Jo, det tror jag nog. Hur det än är, så gäller det att passa på. Försiktiga och ansvarstagande ska vi ovillkorligen vara. Men vi måste få leva. En dag kan det vara för sent. 
Årets sommarledighet blir dock jämförelsevis kort. Lika bra att hushålla med de dyrbara dagarna och spara någon extra vecka, om det nu till äventyrs skulle bli möjligt att ta sig till något favoritresmål på lite längre håll innan klockan slutgiltigt klämtar för detta pandemins år - anno 2020. 
Dagsutflykter, alltså, och kanske en liten road trip. Men mer då? Ja, en att göra-lista bör man alltid ha - semester eller ej - och min ser ut ungefär som följer:
- "Dödstäda" i hus och förråd  (Medan tid är)
- Skriva testamente (För säkerhets skull)
- Fundera över, och budgetera för, målning av tak och väggar under hösten
- Sortera och kasta papper
- Lägga ut saker till försäljning
- Rensa i garderoben
- Hålla efter ogräs, och vanligt gräs, i trädgården (Tack och lov för trimmern)
- Promenera en timme varje dag
Ja, ungefär så hoppas jag att det blir. Med ribban stadigt på en lagom hög nivå. Nytta och nöje. Inte för mycket och inte för lite. Inte för varmt och inte för kallt. Inte för torrt och inte för regnigt. Inte för stressigt och inte för händelselöst. De gamla vanliga sommarönskningarna, skulle man kunna säga. Inget nytt under solen.
Ha en fin sista junihelg!
/The Tea Lady